An aerial view from farmland and fields

Baanbrekende technologie om voormalige levensmiddelen een tweede hap te geven.

Van plantaardige nevenstromen tot hoogwaardig dierenvoer.

Het LIFE F3-project van Trotec is een Europees project dat de ontwikkeling van innovatieve technologieën moet bevorderen, met als doel nieuwe stromen van voormalige levensmiddelen te verwerken tot dierenvoeding van hoge kwaliteit. Dit is mogelijk in het kader van het LIFE-programma, het financiële instrument van de Europese Unie dat projecten ten behoeve van het milieu, de natuur en het klimaat ondersteunt.

Trotec Veurne from the air

LIFE F3.

Trotec's LIFE F3-project betreft de ontwikkeling, controle en implementatie van nieuwe technologieën voor de verwerking van voedseloverschotten op industriële schaal. Met LIFE F3 wil Trotec een groter volume aan bijproducten, waaronder nieuwe, complexe voormalige levensmiddelen verwerken tot ingrediënten voor diervoeder.

LIFE F3 is een internationaal project tussen België en Frankrijk. Het project heeft als doel om het efficiënt gebruik van nevenstromen te bevorderen en bij te dragen tot de groene en circulaire economie van het LIFE 2019-programma. De bedoeling is om de innovatieve technologie en werkmethodes van Trotec uiteindelijk in andere Europese landen uit te rollen.

Hoe gaat Trotec te werk?

Elk jaar verwerkt Trotec meer dan 179 000 ton levensmiddelen tot een kwalitatief, voedzaam en veilig diervoederingrediënt. Met het LIFE F3-project wil Trotec nog 50 000 ton extra producten verwerken.

Trotec truck with container on trailer

Ophalen

Trotec haalt de voormalige levensmiddelen op bij de leverancier met aangepaste, lichte containers.

Chocolate balls in golden wrapping

Ontpakken

Met behulp van geavanceerde techniek is Trotec in staat om verschillende soorten verpakkingen op een industrieel efficiënte manier te verwijderen.

Machinery and industrial settings

Mengen & Drogen

Met een ingenieus ontworpen indirect droogsysteem is Trotec in staat om een consistente en wetenschappelijk onderbouwde samenstelling te garanderen.

Trotec Mix in handen

Eindproduct

Trotec garandeert een stabiel en voedzaam eindproduct, dat bestaat uit voedsel dat anders verloren zou gaan.

Nieuws.

Reference content

Trotec in cijfers.

0
op maat gemaakte containers.
0
recycleerbare boxen.
0
stakeholders.
0
ton Trotec Mix per dag.