Life F3 event Prime Minister
23.05.2024

Bezoek van premier Alexander De Croo

Op donderdag 16 mei hadden we het genoegen om premier Alexander De Croo te verwelkomen bij Trotec.
De eerste minister kwam kennis maken met de ondernemers van onze bruisende stad Veurne met Trotec als gastbedrijf. Dit was voor ons een uitgelezen kans om Trotec uitgebreid aan de premier voor te stellen.

Aangezien ons LIFE F3-project in juni ten einde loopt, grepen we zijn bezoek aan als de perfecte gelegenheid om ons project en de positieve resultaten & impact van onze activiteit op milieu en klimaat voor te stellen aan een breed publiek. 

We presenteerden eveneens de extra hoeveelheden complexe voormalige voedingsmiddelen die we konden verwerken tot een circulair diervoeder. Zo draagt Trotec nog meer bij aan de circulaire economie en het verlagen van de CO2-voetafdruk van diervoeder. De positieve resultaten van ons LIFE-project bewijzen duidelijk het positieve effect en de effectiviteit van het LIFE-programma op milieu en klimaat.

Niet alleen de eerste minister was aanwezig op het evenement, ook de gemeenteraad & de burgemeester van Veurne en heel wat ondernemers kwamen luisteren naar onze presentatie. 

Daarna konden ondernemers vragen stellen aan de premier over cruciale onderwerpen zoals de energietransitie, de Green Deal, immigratie en wetgeving over buurgebieden.

Zijn bezoek onderstreept ons voortdurende streven naar innovatie, duurzaamheid en samenwerking in het bedrijfsleven.

We zijn ervan overtuigd dat de premier zijn bezoek aan Trotec en bruisend Veurne zal herinneren en danken hem voor zijn interesse.

Prime Minister and Sigrid Pauwelyn