Trotec Banner
06.12.2021

SPACE en Sommet de l’élevage 2021: Trotec France brengt zijn innovatief product TrotecQ100 onder de aandacht en ontvangt een Innov’Space onderscheiding.

Ter gelegenheid van de SPACE-beurs van 14 tot 16 september 2021 in Rennes (Hall 9 stand D76) en de Sommet de l’élevage-beurs van 5 tot 8 oktober 2021 in Clermont-Ferrand (Hall 1 stand A43), exposeerde Trotec France zijn TrotecQ100,een innovatieve grondstof voor diervoeder. Het product werd bekroond met een ster tijdens de Innov’Space 2021-competitie.
 
TrotecQ100 is veel meer dan gewoon maar koekjesmeel…
 
Ons eindproduct is gemaakt van koekjes, brood, chocolade, chips, snoep, ontbijtgranen, … uit de voedingsindustrie.
Verpakte producten worden gescheiden van hun verpakking via hightech ontpakkingslijnen, die door Trotec zijn ontwikkeld en gebouwd.
Een uniek systeem van indirect drogen met warmterecuperatie garandeert de microbiologische kwaliteit en optimaliseert de verteerbaarheid, terwijl we zorgen voor een minimaal energieverbruik.
Dit proces wordt gesteund door het Europese project LIFE.
 
Dankzij hun transformatie tot een voedzaam en energetisch ingrediënt voor diervoeder blijven (zelfs de meest complexe) productiereststromen en onverkochte voedingsmiddelen behouden in de voedselketen.
Zo maakt TrotecQ100 het mogelijk om andere grondstoffen te vervangen, zoals tarwe, maïs, gerst, soja en zelfs suiker en palmolie.
 
Deze Innov’Space-trofee, waarvan de uitreiking op 14 september 2021 plaatsvond, is het bewijs dat ons bedrijf aan de top staat in het ondersteunen van de circulaire economie, het verminderen van de CO2 –uitstoot en het beperken van ontbossing.

 

Innov Space
2021 Troffee