Dryer drum being lifed in the air by 2 cranes
10.12.2020

Trotec investeert meer dan ooit in de toekomst

Al meer dan 40 jaar verwerkt Trotec restproducten van industriële voedingsmiddelenbedrijven, zoals bakkerijen en patisserieën, snoep- en pastaproducenten, chocolade- en zoetwarenfabrikanten, tot een hoogwaardig eindproduct voor diervoeding. Door voedselproducten die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie een tweede leven te geven, blijven ze in de voedselketen en wordt verspilling voorkomen. Vandaag de dag verwerkt Trotec al meer dan 200.000 ton voedsel, wat betekent dat er meer dan 30.000 hectare landbouwgrond vrijkomt voor de teelt van primaire grondstoffen.

Dryer drum being lifed in the air by 2 cranes

Meerjarenprogramma

Een nieuwe verwerkingslijn heeft als doel om 30.000 tot 50.000 ton extra producten een tweede leven te geven. Hierbij concentreren we ons vooral op complexe producten, d.w.z. producten waarvan het uitpakken en verwerken niet vanzelfsprekend is. Trotec heeft in de loop der jaren een unieke knowhow ontwikkeld en is er zo in geslaagd om een uiterst gevarieerd gamma van producten om te vormen tot een voedingsrijk eindproduct dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Met de nieuwe drooginstallatie wordt de verwerkingscapaciteit in Veurne met ongeveer 15% verhoogd tot bijna 230.000 ton (momenteel 180.000 ton).

Trotec wil echter niet stoppen bij deze recentelijk afgeronde investering. Sigrid Pauwelyn, CEO van Trotec, vertelt over de eerste stap van een uitgebreid investeringsprogramma. Verdere investeringen zijn gepland voor 2021, 2022 en worden ondersteund door Vlaanderen en Europa. Trotec heeft een omzet van ongeveer 27 miljoen euro en stelt 44 mensen tewerk. Het bereik van Trotec strekt zich uit over de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het verwerkingsbedrijf bevindt zich in het centrum van Veurne, aan de Frans-Belgische grens. Ook zijn er extra inzamelpunten over heel Frankrijk.

Het nichebedrijf Trotec werd destijds opgericht door vader Bruno, die er zijn levenswerk van maakte en het met succes doorgaf aan zijn dochters Sigrid en Dorothé.