Trotec 4 - New Production Line
31.03.2021

Trotec investeert in een nieuwe ontpakkingslijn.

Verpakkingen, je kan er niet omheen. Trotec verwerkt jaarlijks 200.000 ton aan voormalige levensmiddelen waarvan 25.000 ton verpakt is met verschillende soorten plastics en andere verpakkingsmaterialen. Door de specifieke noden en verwerking van elk type verpakkingsmateriaal investeert Trotec in samenwerking met het Europese LIFE nu in nieuwe technologieën om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Met deze investering, die bestaat uit het combineren van bestaande en nieuwe technieken, op maat gemaakte machines en slimmere productielijnen, focust Trotec op het ontpakken van meerdere types verpakking, een hogere capaciteit en een nog efficiëntere scheiding.

Trotec 4 Machines

Hogere capaciteit

Trotec voorziet de productiecapaciteit met deze nieuwe lijn te verhogen van 2 naar 5 ton per uur, een productietoename van 150%.  Deze efficiëntere lijn laat Trotec toe om niet alleen meer te ontpakken op een kortere tijd, maar ook meerdere types verpakking en producten te verwerken. Gedurende een testperiode van 18 maanden zal Trotec voormalige levensmiddelen met deze nieuwe ontpakkingslijn verwerken waarbij het proces met regelmaat geëvalueerd wordt.

Opvang van voormalige verpakkingen

Trotec wil met deze nieuwe productielijn de verpakkingen nog beter kunnen sorteren om uiteindelijk de restafval met 10% te verminderen. Papier, karton en andere hoogcalorisch afval worden efficiënter gesorteerd en gescheiden afgeleverd aan een gespecialiseerde recyclagepartner.

Deze nieuwe installaties en productielijn wordt momenteel geïnstalleerd, geprogrammeerd en getest. In mei 2021 wordt alles in dienst genomen.