Revue de l'Alimentation Animale
16.02.2021

Trotec siert de cover van Revue de l'Alimentation Animale

Al meer dan vijftig jaar verwerkt Trotec producten uit de voedingsindustrie, die ongeschikt zijn voor menselijke consumptie, tot diervoeder.

"Het bedrijf werd in 1968 door mijn vader in Veurne opgericht volgens het principe dat een co-product een kwaliteitsgrondstof is en geen afvalproduct"

zegt Sigrid Pauwelyn, CEO van het bedrijf, die eraan toevoegt dat Trotec staat voor totaalconcept, recyclage, optimalisatie, toekomstgerichtheid, ecologie en creativiteit. En het is aan deze premisse dat de onderneming haar pioniersrol te danken heeft.

Door zijn eigen technologie en machines te ontwikkelen, is Trotec marktleider geworden met twee productiesites met een totaal van meer dan 200.000 ton per jaar: Veurne in België en Albon, een nieuwe fabriek in Frankrijk die in 2017 zal worden opgestart met een totale investering van ongeveer 15 miljoen euro. Beide vestigingen zijn gespecialiseerd in de productie van TrotecQ100, een voedingsingrediënt voor het voederen van alle landbouwhuisdieren behalve paardachtigen.